В Україні подешевшав важливий інгредієнт борщового набору: які ціни

Ціна на капусту нового врожаю в Україні впала нижче за торішній рівень.
В Україні подешевшав важливий інгредієнт борщового набору: які ціни
Ілюстративне фото / Getty Images

З початком масового збирання середніх сортів капусти в українських господарствах вартість цієї продукції в Україні знову почала знижуватися. При цьому ціна на білокачанну капусту нового врожаю вже впала нижче рівня минулого року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Сьогодні більшість українських виробників пропонують до продажу капусту врожаю 2023 року по 25-35 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами експертів, причин зниження цін на білокачанну капусту нового врожаю є декілька.

Читайте також:

"По-перше, після періоду дощів погода майже по всій території країни почала приходити в норму, на тлі чого збільшилися обсяги даної продукції на ринку. По-друге, підвищена вологість та рясні опади негативно позначилися на якості продукції, і, за повідомленнями фермерів, капуста почала тріскатися", - йдеться в повідомленні.

Водночас темпи реалізації білокачанної капусти залишаються доволі стриманими.

Читайте також:

Аналітики відзначили, що на сьогодні білокачанна капуста в Україні вже коштує в середньому на 14% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Місцеві фермери не виключають, що низький ціновий тренд переважатиме на ринку й надалі.

Раніше ми писали, що в Україні минулого тижня стартувало збирання вишні. Але перші великі партії вишні з місцевих господарств на українському ринку з'явилися лише цього тижня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK