В Україні на кінець сезону зросли ціни на черешню: скільки коштує

Ціна на черешню в поточному сезоні часто перевищувала рівень цін минулого року.
В Україні на кінець сезону зросли ціни на черешню: скільки коштує
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні більшість садівників цього тижня заявили про завершення сезону реалізації черешні. Ціни на ягоду почали зростати. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні оптові партії черешні з місцевих господарств надходять у продаж по 70-120 грн/кг залежно від якості та сорту. При цьому українські виробники підвищили ціни на залишкові партії черешні в середньому на 30%.

"Ціна на черешню в поточному сезоні часто перевищувала рівень цін минулого року, що зумовлено зниженням виробництва черешні в країні через тимчасову окупацію Херсонської області та частини Запорізької області, які традиційно були лідерами з вирощування цих кісточкових", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За словами експертів, висока вартість часто спричиняла зниження попиту на цю ягоду.

Зазначається, що у 2022 році сезон черешні в Україні завершився раніше, але останні партії цієї продукції виробники відвантажували в середньому на 75% дешевше, ніж у поточному сезоні. Гравці ринку пояснюють таку цінову різницю як зниженням врожайності черешні, так і різким зростанням витрат на вирощування цієї культури.

Раніше ми писали, що в Україні помітно зменшилися ціни на малину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK