РФ знищила 60 тисяч тонн зерна: які наслідки атаки росіян на морські порти

Нічний удар вивів із роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту "Чорноморськ".
РФ знищила 60 тисяч тонн зерна: які наслідки атаки росіян на морські порти
Росія атакувала зернові термінали в портах "Одеса" та "Чорноморськ" / facebook.com/Ministry.for.restoration

Уночі 18 та 19 липня РФ обстріляла об'єкти портової інфраструктури, які були задіяні в "Зерновій ініціативі". У порту Чорноморська знищені 60 тис. тонн зерна, яке мало бути відправлене "зерновим коридором" ще 60 днів тому. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Читайте також:

"Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах "Одеса" та "Чорноморськ". Нічний удар вивів із роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту "Чорноморськ". За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об'єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року", - заявив міністр аграрної політики Микола Сольський.

Він зазначив, що найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Читайте також:

"Якщо ми не зможемо експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання. Крім того, постраждає економіка не лише України, а й світу. Зросте ціна на збіжжя, і не всі країни зможуть дозволити собі купувати с/г продукцію, а значить ціна значно зросте на продукти харчування: борошно, крупи, м'ясо", - додав Сольський.

Раніше ми писали, що в ніч на середу, 19 липня, РФ атакувала зернові термінали та портову інфраструктуру в портах "Одеса" й "Чорноморськ".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK