Названо країну, через яку Україна зможе експортувати зерно

Україна та Хорватія тепер працюватимуть над прокладанням найефективніших маршрутів до цих портів.
Названо країну, через яку Україна зможе експортувати зерно
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна. Про це повідомляє[[/link_direct]] прес-служба МЗС України.

Читайте також:

Повідомляється, що 31 липня український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних та європейських справ Республіки Хорватія Гордоном Гірлічем-Радманом під час його візиту до України.

Якщо вихід РФ із чорноморської зернової ініціативи, то важливою темою переговорів став український продовольчий експорт.

"Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна. Зараз ми працюватимемо над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально використати цю можливість. Кожен внесок у розблокування експорту, кожна відкрита двері - це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу", - наголосив Кулеба.

Повідомляється, що головною темою переговорів сьогодні, як і традиційно з іншими партнерами, була зброя.

"Зі зрозумілих причин, не ділитимуся деталями. Скажу лише, що є конкретні домовленості, які незабаром будуть реалізовані. Окремо зазначу, що допомога, яку надає Хорватія, є дуже солідною, якщо порахувати її частку у загальному військовому бюджеті цієї країни", - наголосив український міністр.

Також представники країн обговорили підготовку до міжнародної донорської конференції з розмінування в Україні, яка відбудеться у Загребі у жовтні.

"Хорватська сторона підтвердила готовність взяти участь у втіленні цілої низки пунктів формули світу: щодо продовольчої безпеки, енергетичної безпеки, відновлення поваги до Статуту ООН та територіальної цілісності України, досягнення справедливості за російські злочини та запобігання екоциду", – заявив глава МЗС України.

Раніше повідомлялося, що пшениця дорожчає після удару РФ по порту Рені.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK