Три іноземні судна прийшли до порту України, незважаючи на блокаду РФ - ЗМІ

Російський патрульний корабель Сергій Котов не спробував зупинити іноземні судна, що йдуть в Ізмаїл, зазначає Forbes.
Три іноземні судна прийшли до порту України, незважаючи на блокаду РФ - ЗМІ
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Три вантажні судна, що належать ізраїльській, грецькій та турецько-грузинській компаніям, прибули 30 липня до одного з українських зернових терміналів у дельті Дунаю. Про це повідомляє Forbes.

Читайте також:

Повідомляється, що це перший прихід іноземних судів до українських портів після відмови РФ продовжити так звану зернову угоду. При цьому російська влада після виходу з угоди стверджувала, що всі судна, що прямують до портів України, будуть розглядатися як "потенційні перевізники військових вантажів".

"Повідомлення, що три цивільні судна безперешкодно дійшли до України, може свідчити про те, що Росія або не бажає, або не може проводити обшуки кораблів на даний момент", - зазначає ЗМІ.

У публікації також зазначено, що грецьке та ізраїльське судно пройшли у напрямку українського порту Ізмаїл через протоку Босфор, тоді як турецько-грузинське судно - з північної Туреччини. Вони йшли з увімкненими транспондерами, не приховуючи свого курсу. За їх переходом спостерігали чотири розвідувальні літаки НАТО. Хоча ці літаки не озброєні, проте на бойовому чергуванні в Румунії перебувають бойові винищувачі НАТО.

Раніше повідомлялося, що пшениця дорожчає після удару РФ по порту Рені.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK