Фермери в Україні мають труднощі зі збутом моркви: які ціни на овоч

Виробники моркви змушені й надалі знижувати ціни на продукцію.
Фермери в Україні мають труднощі зі збутом моркви: які ціни на овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні ціни на моркву опустилися до надзвичайно низького рівня. Наразі торгово-закупівельна діяльність на ринку моркви залишається малоактивною, а фермерам необхідно продати досить великі обсяги даної продукції середніх сортів, що не підлягає тривалому зберіганню. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що в ситуації, що склалася, виробники змушені й надалі знижувати ціни на моркву. Так, зараз вони пропонують до продажу цей коренеплід по 7-12 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами виробників, останні декілька тижнів на ринку моркви зберігається надлишок продукції.

"Продажі цього коренеплоду сьогодні ведуться від випадку до випадку й лише невеликими партіями. Крім того, покупці нерідко наполягають на зниженні цін, посилаючись на велику кількість пропозиції моркви на ринку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти додали, що на сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому на 40% дешевше, ніж на початку осені 2022 року. При цьому фермери поки що не очікують поліпшення ситуації, оскільки пропозиція моркви на ринку надмірна, а розвантажити ринок поки що не вдається через невисокі темпи реалізації продукції.

Раніше ми писали, що на ринку України почала стрімко зростати вартість тепличних томатів після падіння відпускних цін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK