Українське зерно пішло на експорт через порти Хорватії - Мінекономіки

Україна готова розвивати цей торговий шлях, розширюючи можливості транспортного коридору.
Українське зерно пішло на експорт через порти Хорватії - Мінекономіки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Українське зерно почало експортуватися через порти Хорватії. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко під час двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем.

Читайте також:

"Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни", - заявила Свириденко.

Зазначається, що на зустрічі обговорювалися питання двосторонньої торгівлі й експорту українського збіжжя через хорватські порти. Сторони також обговорили важливість спільного вирішення питання експортних обмежень для українського експорту. 

Читайте також:

Крім того, під час зустрічі порушувалися питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя.

Раніше ми писали, що Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK