Ринок землі: у Мінагрополітики прогнозують зростання цін на гектари

Земля подорожчає після початку другого етапу земельної реформи.
Ринок землі: у Мінагрополітики прогнозують зростання цін на гектари
Ілюстративне фото / Getty Images

Ціни на ринку землі в Україні можуть зрости після його відкриття для юридичних осіб з 1 січня 2024 року. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку Денис Башлик.

Читайте також:

За його словами, на першому етапі земельної реформи спрацювали обмеження щодо кількості землі, які може придбати фізична особа - до 100 га в одні руки. Водночас за цей час ринок змінився, ціна на землю зростає.

"У трьох областях: Івано-Франківській, Львівській і Тернопільській - середня ціна за гектар зросла. На Франківщині досягла майже 2 тисяч доларів за га, Львівщині - 1450 доларів, Тернопільщині - 1400. Це показник того, що, попри обмеження, є попит на землю і ціна не стоїть на місці", - зазначив заступник міністра.

Читайте також:

Башлик розповів, яким буде другий етап реформи, що розпочинається в січні 2024 року. Зокрема, відкривається ринок для юридичних осіб. 

"З початком другого етапу сформується група юридичних осіб, які хочуть отримати у власність землю, щоб розвивати тривалі інвестиційні проєкти. Це спричинить зріст ціни. Тому люди зараз дуже обережно підходять до розпорядження землею, бо розуміють, що це нерухомий актив, який принесе їм дохід", - додав заступник міністра.

Раніше ми писали, що держава буде компенсувати частину або повний обсяг витрат на розмінування земель стратегічних підприємств та сільськогосподарських земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK