Китай обмежує ввезення української кукурудзи

Протекціонізм щодо місцевих фермерів може вдарити по світовим цінам.
Китай обмежує ввезення української кукурудзи
Well Cabral / unsplash.com

Китайські покупці скасовують постачання кукурудзи з України, оскільки прагнуть виконати нові урядові заходи щодо підтримки китайських аграріїв.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зокрема, китайські імпортери вже відмовилися від чотирьох-п'яти вантажів української кукурудзи, які раніше були заброньовані до доставки у період із квітня до червня.

Зазначається, що скасування відбулося протягом останніх двох тижнів, і інші відправки з України можуть бути зірвані у майбутньому.

Читайте також:

Видання повідомляє, що відмова від поставки відбулася після того, як китайські митники звернулися до трейдерів із проханням обмежити імпорт іноземної кукурудзи. Таким чином влада намагається зменшити надлишок внутрішньої пропозиції та підтримати ціни для китайських фермерів перед новим аграрним сезоном.

У той же час, трейдери можуть імпортувати кукурудзу на територію Китаю, щоб змішувати її з іншими інгредієнтами та давати в корм тваринам.

Агентство вважає, що відмова Китаю від імпорту з України може вдарити по світовим цінам, які вже перебувають під тиском після щедрих врожаїв у США та Бразилії.

Раніше ми писали , що у березні український експорт сої скоротився на 30% порівняно з лютим, ставши майже вдвічі меншим, ніж у березні 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK