Ціни на популярний тепличний овоч перерахували: скільки коштує кілограм

Після незначного спаду цін на початку минулого робочого тижня тепличні томати знову подорожчали.
Ціни на популярний тепличний овоч перерахували: скільки коштує кілограм
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні цього тижня знову зросли ціни на тепличні томати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Після незначного спаду цін на початку минулого робочого тижня ціни на томати в українських тепличних комбінатах сьогодні знову підвищилися до 60-75 грн/кг, що в середньому на 13% дорожче, ніж тижнем раніше.

За словами учасників ринку, через обмежену пропозицію цієї продукції попит на тепличні томати дещо підвищився, через що виробники томатів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію.

"Причиною зростання цін на тепличні томати експерти називають скорочення обсягів пропозиції даної продукції на ринку, не лише з місцевих тепличних комбінатів, а й суттєве зменшення поставок томату з зовнішнього ринку. Також підтримку цін надавав стабільний попит на цю продукцію з боку оптових компаній та роздрібних мереж ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Незважаючи на чергове подорожчання, тепличний томат в Україні сьогодні надходить у продаж у середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці травня минулого року.

Раніше ми писали, що в Україні зберігається тенденція зниження цін на ранню білокачанну капусту. Так, капуста врожаю 2024 року пропонується до продажу в межах 6-10 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK