Ціни радують: в Україні подешевшав популярний салатний овоч

Ціна на ранню капусту в Україні вже в середньому на 82% нижча, ніж за аналогічний минулорічний період.
Ціни радують: в Україні подешевшав популярний салатний овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні зберігається тенденція зниження цін на ранню білокачанну капусту. Так, на сьогодні капуста врожаю 2024 року пропонується до продажу в межах 6-10 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit

Читайте також:

За словами виробників, основними причинами знижувальних цінових коригувань у цьому сегменті є сезонне збільшення пропозиції капусти нового врожаю, а також досить невисокий попит на цю продукцію.

Зазначається, що фермери змушені активно знижувати ціни на капусту нового врожаю через надмірну пропозицію на ринку: більшість українських господарств уже розпочали масові відвантаження ранньої капусти.

"Також ситуацію посилюють досить невисокі темпи збуту цієї продукції. Оптові компанії та роздрібні мережі воліють вести закупівлі невеликими партіями, враховуючи відносно короткий термін реалізації цього овочу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти додали, що наразі ціна на ранню капусту в Україні вже в середньому на 82% нижча, ніж за аналогічний торішній період. При цьому виробники не виключають, що тенденція до зниження цін у цьому сегменті збережеться на ринку й надалі.

Раніше ми писали, що нині на оптовому ринку "Шувар" черешня коштує від 100 до 140 грн за кг, тоді як на початку сезону середня ціна становила 175 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK