В Україну повертається рейдерство: дані дослідження

Кількість кримінальних справ лише за рік зросла у 1,3 раза.
В Україну повертається рейдерство: дані дослідження
Bermix Studio / unsplash.com

За січень-березень 2024 року в Україні зафіксовано 188 кримінальних проваджень, що вже в 1,3 разу більше за показники відповідного періоду минулого року, коли було відкрито 147 справ. Найбільше кримінальних справ відкрито по ст. 205-1 "Підробка документів", на які припадає 73%.

Про це повідомляє Опендатабот із посиланням на дані Генпрокуратури.

Читайте також:

Портал зазначає, що кількість справ про рейдерство зростає останніми роками, але все ще вдвічі менша за показники до початку повномасштабного вторгнення. Тоді у 2021 році було відкрито 398 справ.

Також повідомляється, що до війни реєстрували в середньому 50 нових справ щомісяця. На початку цього року відкривалося по 32 нових провадження на місяць, а вже у травні їхня кількість досягла 52.

Серед статей, за якими відкривають кримінальні провадження, найчастіше значаться: підробка документів (ст. 205-1 КК), протидія законній господарській діяльності (ст.206 КК) та протиправне заволодіння майном підприємства (ст. 206-2 КК).

Крім того, як повідомляє видання, за даними Офісу протидії рейдерству, кількість скарг щодо рейдерських дій також зростає рік у рік. 1255 скарг надійшло за 5 місяців поточного року, а за весь минулий рік їх було лише 1905.

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

інфографіка
інфографіка / Opendatabot

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі повідомили про підозру трьом екс-працівникам однієї з банківських установ, які шахрайським шляхом заволоділи 60 млн грн вкладників.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK