В Україні підскочили ціни на картоплю: уже втричі дорожча, ніж минулого року

На сьогодні торішня картопля в Україні коштує в середньому вже в 3,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.
В Україні підскочили ціни на картоплю: уже втричі дорожча, ніж минулого року
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні почала дорожчати торішня картопля. Виробники відвантажують овоч урожаю 2023 року по 15-22 грн/кг, що в середньому на 27% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Про це повідомляють експерти проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами операторів ринку, підвищувати ціни на картоплю фермерам вдається шляхом сезонного скорочення пропозиції в умовах стабільного попиту. 

"Оптові компанії нерідко скаржаться на брак якісної картоплі у виробників, що не дає змоги їм сформувати достатню кількість партій для закупівлі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що на сьогодні торішня картопля в Україні коштує в середньому вже в 3,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому багато операторів ринку впевнені в подальшому подорожчанні продукції, оскільки відсоток некондиційної картоплі цього року досить високий, а запаси в господарствах населення продовжують стрімко скорочуватися.

Раніше ми писали, що минулого тижня в Україну почали надходити оптові партії цибулі нового врожаю з Узбекистану та Азербайджану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK