Україна почала імпортувати ранню цибулю: що з цінами на важливий овоч

Збільшення пропозиції цибулі з Узбекистану та Азербайджану на ринку України призвело до того, що ціни ближче до вихідних почали знижуватися.
Україна почала імпортувати ранню цибулю: що з цінами на важливий овоч
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Минулого тижня в Україну почали надходити оптові партії цибулі нового врожаю з Узбекистану та Азербайджану. Про це повідомили аналітики EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що збільшення пропозиції цибулі з Узбекистану та Азербайджану на ринку України призвело до того, що ціни пропозиції в сегменті якісної цибулі ближче до вихідних почали знижуватися.

За інформацією учасників ринку, українські виробники, яким вдалося зберегти запаси цибулі врожаю 2023 року, як і раніше, намагалися минулого тижня підвищувати відпускні ціни. З огляду на дефіцит цибулі це їм вдавалося аж до четверга. Однак ближче до вихідних ситуація почала змінюватись і вартість якісної цибулі помітно знизилася.

Зокрема, на одному з регіональних торгових майданчиків цибуля подешевшала до 20-28 грн/кг порівняно з 25-30 грн/кг тижнем раніше.

Читайте також:

"З огляду на надлишок цибулі на ринку Узбекистану та інших країн Центральної Азії поставки продукції на ринок України з цих країн будуть вигідними, навіть якщо ціни на ринку України продовжать знижуватися. Відповідно саме цю тенденцію, найімовірніше, ми й побачимо на ринку України найближчими тижнями", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з початку поточного місяця фермери продовжують упевнено підвищувати відпускні ціни на торішню ріпчасту цибулю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK