Ціна вже впала на 25%: в Україні дешевшає базовий овоч

Українські виробники змушені знижувати ціни на торішню ріпчасту цибулю.
Ціна вже впала на 25%: в Україні дешевшає базовий овоч
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На поточному тижні більшість фермерів України розпочали масове збирання ріпчастої цибулі нового врожаю. Різке збільшення пропозиції цього овочу на ринку спричинило стрімке зниження цін на торішню продукцію, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, лише з початку тижня вартість ріпчастої цибулі врожаю 2023 року в українських господарствах упала в середньому на 25%. Наразі основні угоди з продажу даної продукції укладаються по 14-20 грн/кг, тоді як наприкінці минулого робочого тижня ціни на торішню ріпчасту цибулю не опускалися нижче 18 грн/кг.

Зазначається, що також на українському ринку в достатній кількості є і ріпчаста цибуля нового врожаю з місцевих господарств. Відпускні ціни на цю продукцію озвучуються в діапазоні 16-22 грн/кг.

Нині торішню цибулю українські виробники вже відвантажують у середньому на 52% дешевше, ніж у першій половині червня 2023 року. При цьому гравці ринку припускають, що ціна цього овочу продовжить знижуватись.

Читайте також:

За їхніми словами, через невисоку торговельну активність у цьому сегменті, а також стрімке зростання пропозиції фермери змушені переглядати відпускні ціни фактично щодня.

Раніше ми писали, що в Україні кардинально змінилася ситуація на ринку суниці садової (полуниці). Якщо протягом останніх двох тижнів ціни на цю ягоду знижувалися, то цього тижня виробникам вдалося суттєво підвищити відпускні ціни на свою продукцію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK