Деякі українці можуть втратити частину стажу для пенсії: кому загрожує

Кому з громадян України та за що не буде зараховано страховий стаж.
Деякі українці можуть втратити частину стажу для пенсії: кому загрожує
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Деяким українцям не зарахують частину страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Так, до страхового стажу при призначенні пенсії в Україні не зараховуватиметься робота на країну-агресора РФ після 2014 року.

Закон №9453 передбачає не зараховувати до страхового стажу з 19 лютого 2014 року періоди військової служби в силових структурах, незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях,  судових або правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях, а також добровільне зайняття посад у незаконних органах влади.

Читайте також:

"Після широкомасштабного вторгнення РФ Україна розірвала дипломатичні відносини з країною-агресором. Контакти та документообіг між державними установами, зокрема Пенсійними фондами, були припинені, а обмін документами, які засвідчують тривалість трудового стажу та суми заробітку, неможливий", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що українці, які не мають достатнього страхового стажу для виходу на пенсію за віком, можуть отримувати державну соціальну допомогу. 2024 року розмір виплати становить 2361 грн, що відповідає прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK