В Україні розпочався сезон реалізації абрикосу: які ціни

Попит на абрикоси досить стриманий, оскільки якість фруктів часто не влаштовує покупців.
В Україні розпочався сезон реалізації абрикосу: які ціни
Ілюстративне фото / Getty Images

Цього тижня на ринку України з'явилися перші партії абрикосу з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Абрикос зараз пропонується до продажу невеликими партіями по 35-50 грн/кг, що в середньому на 32% дешевше, ніж роком раніше.

"Більшість виробників повідомляють про зниження врожайності абрикосу через весняні заморозки. Раннє настання теплої та сонячної погоди цієї весни призвело до того, що фруктові сади на Півдні України зацвіли в середньому на 2 тижні раніше від визначених термінів. Тож заморозки в травні стали згубними для врожаю кісточкових", - йдеться в повідомленні.

За словами аграріїв, сприятливі погодні умови дозволили їм цього року вийти на ринок у середньому на тиждень раніше, ніж у тому році. Проте вже зараз вони висловлюють занепокоєння з приводу нового сезону.

Читайте також:

Незважаючи на обмежену пропозицію, попит на абрикоси досить стриманий, оскільки якість фруктів часто не влаштовує покупців.

Раніше ми писали, що минулого тижня більшість фермерів України розпочали масове збирання ріпчастої цибулі нового врожаю. Різке збільшення пропозиції цього овочу на ринку спричинило стрімке зниження цін на торішню продукцію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK