Вступ до ЄС: 25 червня Україна розпочинає офіційні переговори

25 червня мають офіційно розпочатися переговори щодо вступу України до Європейського Союзу.
Вступ до ЄС: 25 червня Україна розпочинає офіційні переговори
Ілюстративне фото / Getty Images

Два роки тому Україна отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. І у вівторок, 25 червня, мають розпочатися фактичні перемовини про наш вступ у ЄС. Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Читайте також:

За його словами, саме цього дня українська переговорна делегація буде представлена ​​Єврокомісії та європейським чиновникам.

"Ми очікуємо, що Єврокомісія представить переговорну рамку, за якою ми будемо рухатися, а також свою позицію щодо перемовин. Перший крок у цьому - це скринінг українського законодавства. Ми власними силами провели його і, проаналізувавши 28 000 чинних законодавчих актів, бачимо, що десь за трьома тисячами парламенту доведеться ухвалювати законодавчі акти, а уряду - підзаконні акти, щоб привести наше законодавство у відповідність до норм ЄС", - розповів політик.

Читайте також:

Він зазначив, що після старту перемовин ще приблизно пів року піде на те, щоб Європейська комісія провела свій скринінг українського законодавства.

"Десь на початку 2025 року ми отримаємо від ЄС офіційний висновок, де буде зазначено, імплементацію яких європейських норм Україна повинна здійснити. Перемовини вестимуться за 33-ма переговорними главами, які згруповані за 6-ма кластерами (тематичними блоками), 34-та глава інституційна, а 35-та стосується інших питань", - пояснив нардеп.

Читайте також:

Він нагадав, що для повноправного членства в Європейському Союзі країна-кандидат має відповідати затвердженим у 1992 році Копенгагенським критеріям. 

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Документ уже доставлено до Брюсселя та офіційно зареєстровано.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK