Вступ України до ЄС: Зеленський розповів про наступні кроки

Президент вважає, що переговори про повноцінне членство України мають розпочатися в першому півріччі цього року.
Вступ України до ЄС: Зеленський розповів про наступні кроки
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський 13 березня провів кілька нарад щодо міжнародної роботи, яка стосується наступних кроків України на шляху до членства в Євросоюзі. Про це він розповів у своєму вечірньому зверненні.

Читайте також:

"Провів кілька нарад щодо нашої міжнародної роботи. Перше - Євросоюз. Наступні кроки в напрямку повноправного членства", - повідомив глава держави.

Він зазначив, що 12 березня Єврокомісія схвалила переговорну рамку. Далі очікується рішення європейських лідерів щодо затвердження.

Читайте також:

"І буде важливим і для України, і для всієї європейської спільноти - важливим та сильним сигналом - зробити все для початку переговорів уже під час бельгійського головування в першому півріччі цього року. Це має бути нашим спільним темпом - і України, і сторони Євросоюзу. Маємо чіткий порядок кроків та, впевнений, можемо досягти результату", - сказав президент.

Також він розповів про стратегічну нараду щодо американського напрямку політики.

Читайте також:

"Про те, як дати більше правильних імпульсів нашій роботі з партнерами та спільному тиску на російську державу протягом усього цього року. Перемогти тут, в Україні, у цьому протистоянні з російським терором - це питання виживання для демократичних систем, це питання взагалі того, на що здатні демократії. Україна здатна захистити себе за достатньої підтримки. А захистивши себе, ми зможемо гарантувати, що жоден інший міжнародний злочинець не спокуситься агресією, як Путін", - додав Зеленський.

Раніше ми писали, що у 2024 році Національний банк планує ініціювати процес приєднання України до Єдиної зони платежів у євро (SEPA).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK