Скільки заробляють українські біженці у Нідерландах та Німеччині – опитування

Лише чверть працюючих українців одержують менше 500 євро.
Скільки заробляють українські біженці у Нідерландах та Німеччині – опитування
Markus Spiske / unsplash.com

Середня зарплата українських біженців у Німеччині становить 1334 євро на місяць, а в Нідерландах – 1104 євро. Зокрема, у Німеччині 28% одержують від 1500 до 1999 євро, а 22% – менше 499 євро.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою EWL у співпраці з Фондом підтримки мігрантів на ринку праці EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Читайте також:

За даними дослідження, у Нідерландах у рівній частці у 25% представлені ті, хто одержує зарплату від 1000 до 1499 євро, від 500 до 999 євро та менше 499 євро.

При цьому, 70% у Німеччині та 73% у Нідерландах оцінюють свій фінансовий стан як середній.

Проте 63% у Німеччині та 81% у Нідерландах все ж таки розраховують на фінансову допомогу з боку місцевої влади.

Водночас, експерти відзначають високу мотивацію українців під час відвідин курсів.

«Майже половина респондентів в обох країнах (47% у Німеччині та 48% у Нідерландах) стверджують, що їм було б цікаво відвідувати курси для підвищення професійної кваліфікації, оплачуючи їх самостійно або поділяючи кошти з роботодавцями. Це свідчить про високу мотивацію українських мігрантів», — заявила директор міжнародного розвитку EWL Міхаліна Селевич.

інфографіка
інфографіка / ewl.com.ua

інфографіка
інфографіка / ewl.com.ua

інфографіка
інфографіка / ewl.com.ua

Зазначається, що на березень 2024 року кількість українських біженців у Німеччині становила понад 1,26 мільйона осіб, а в Нідерландах – майже 120 тисяч.

Опитування було з 18 по 30 березня 2024 року. У ньому брали участь 800 дорослих українських громадян, які мешкають зараз у Німеччині та Нідерландах.

Раніше ми писали про те, що голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі Александер Добріндт вважає за необхідне депортувати безробітних українських біженців із Німеччини до України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK