Правила експорту меду до країн ЄС зміняться з 30 листопада: у чому причина

Мед та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, усе частіше стають предметом шахрайства та фальсифікації.
Правила експорту меду до країн ЄС зміняться з 30 листопада: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Для покращення простежуваності ланцюга постачання меду та продуктів бджільництва на ринок Європейський Союз посилює контроль із боку країн-експортерів за операторами ринку. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

За інформацією Єврокомісії, унаслідок перевірок вантажів із медом та продуктами бджільництва під час ввезення на територію ЄС у 46% вантажів були виявлені ті або інші невідповідності, а 57% експортерів із третіх країнах, які були піддані контролю, відмічені як підозрілі щодо фальсифікації меду сторонніми цукрами.

У зв'язку з цим з 30 листопада 2024 року мед та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, можуть ввозитися до ЄС, лише якщо вони відправляються, отримані та/або виготовлені в тих установах, які зазначені в списку від компетентного органу країни-експортера.

Читайте також:

Таким чином зацікавлені оператори ринку виробників меду та продуктів бджільництва мають завчасно звернутися (за місяць) до територіального органу Держпродспоживслужби для внесення потужностей операторів ринку до списків потужностей, з яких дозволений експорт до ЄС меду та продуктів бджільництва для споживання людиною.

Раніше ми писали, що для українських виробників меду відкритий ринок Китаю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK