Араби активно скуповують українську свинину

90% експортованого з України м'яса припадає на ОАЕ.
Араби активно скуповують українську свинину
Cindie Hansen / unsplash.com

Експорт свинини з України у червні перевищив імпорт. Він минулого місяця зріс у 1,5 раза і становив майже 296 т на загальну вартість близько 700 тис. дол. США.

Про це повідомляє Асоціація "Свинарі України" з посиланням на попередні дані митної статистики.

Зазначається, що обсяги імпорту свинини у червні становили 195 т, а середня митна вартість імпортного кілограма склала 2,27 дол. США, що на 0,3 дол. США/кг менше, ніж у травні.

Читайте також:

«Загалом 2024-й став дуже нетиповим роком для зовнішньої торгівлі свининою, адже за розрив між обсягами надходження м'яса свиней з-за кордону та експортом української свинини не такий значний. Так, сукупний імпорт за січень-червень становить 1,63 тис. т, що в 3,5 рази менше за обсяги завезеного за першу половину 2023-го, а експорт за цей період лише на чверть менше — 1,2 тис. т і перевищує торішні обсяги відвантажень на зовнішні ринки. За зниження цін на внутрішньому ринку, яке спостерігається у першій половині року, це цілком закономірно: нижча внутрішня ціна створює бар'єр входу для імпортної свинини і водночас сприяє покращенню конкурентної позиції продукції на зовнішніх ринках», – повідомили в Асоціації.

При цьому галузеві аналітики констатують, що вся свинина, завезена у червні, надійшла з Канади, а українську свинину направили на ринок ОАЕ. А загалом підсумками першого півріччя 2024 року надходження з Канади становлять 66% імпортованої свинини, а 9 з 10 кг свинини вивезених за межі країни потрапили на ринок Об'єднаних Арабських Еміратів.

Раніше ми писали про те, що у травні 2024 року ціни на свинину в національних торгових мережах були вищими, ніж у квітні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK