Ринок землі: скільки хочуть заробити від оренди сільгоспземель цього року

Новий голова Фонду аграрних інвестицій розповів, як розподілятимуться кошти після земельних аукціонів.
Ринок землі: скільки хочуть заробити від оренди сільгоспземель цього року
Sveta Fedarava / unsplash.com

Завдяки механізму аукціонів з оренди сільськогосподарських земель у рамках проекту «Земельний банк» держава цього року планує заробити понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на інтерв'ю виданню голови ТОВ «Фонд аграрних інвестицій України» Ярослава Ярославського.

Читайте також:

«Забезпечити доходи від оренди та суборенди державної землі сільгосппризначення. Поки що держава майже нічого не отримує від своїх земель, які задіяні в агровиробництві. Ми підготували до запуску механізм оренди держземель, який вже цього року принесе державі понад 1 млрд. грн. Місцеві бюджети отримають 10% від оренди, решта – центральний», – розповів Ярослав Ярославський.

Раніше ми писали про те, що Фонд держмайна України призначив Ярослава Ярославського на посаду керівника державного підприємства "Фонд аграрних інвестицій", яке займається реалізацією проекту "Земельний банк". Він займатиметься реєстрацією державних сільгоспземель та організацією їх передачі у користування через прозорі механізми аукціонів оренди землі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK