Експерти попередили про стрибок цін на огірки: чому подорожчали

Основною причиною, що спровокувала зростання цін, стало істотне скорочення пропозиції овочів на ринку.
Експерти попередили про стрибок цін на огірки: чому подорожчали
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні продовжують упевнено зростати ціни на тепличні огірки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, на сьогодні представники стаціонарних тепличних комбінатів готові вести відвантаження своєї продукції в діапазоні 25-50 грн/кг, що в середньому на 40% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами учасників ринку, основною причиною, що спровокувала зростання цін, стало істотне скорочення пропозиції овочів на ринку. При цьому низка тепличних комбінатів, які вже завершили реалізацію огірків першого обороту, з другим оборотом планують вийти не раніше середини серпня.

Читайте також:

Водночас попит на тепличні огірки досить високий, що також надає додаткову підтримку цінам.

"Не допомагає зняти навантаження на ринку тепличних овочів і продукція відкритого ґрунту. Пропозиція останньої цього тижня істотно скоротилася через сталу спекотну і суху погоду практично на всій території України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що наразі ціна на тепличні огірки в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж у середині липня 2023 року. При цьому, як вважають ключові гравці ринку, компенсувати брак пропозиції за рахунок імпортної продукції найближчими днями навряд чи вдасться, оскільки поставки наразі вельми незначні й нестабільні.

Раніше ми писали, що в Україні практично щодня стрімко зменшується вартість місцевих кавунів. Так, цінники в цьому сегменті ринку вже набагато нижчі за рівень минулого року.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK