Уперше з початку липня українські виробники отримали можливість трохи підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Так, виробники відвантажують ріпчасту цибулю по 10-16 грн/кг, що в середньому на 15% дорожче, ніж на початку минулого тижня.
За словами гравців ринку, причиною зростання цін став період міжсезоння. Багато фермерів уже завершили реалізацію наявних обсягів ріпчастої цибулі, водночас до збирання врожаю пізніших сортів поки що приступили лише поодинокі господарства.
Однак навіть після такого помітного зростання цін наразі ріпчаста цибуля в Україні коштує в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці липня 2023 року.
На думку фермерів, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, щойно пропозиція ріпчастої цибулі з місцевих господарств почне збільшуватися.
Раніше ми писали, що українські виробники кавунів почали підвищувати відпускні ціни на свою продукцію.