Наскільки та коли подорожчають продукти у магазинах – прогноз виробників

Переробні підприємства будуть змушені підняти ціни через витрати на енергогенерацію.
Наскільки та коли подорожчають продукти у магазинах – прогноз виробників
Eric Prouzet / unsplash.com

Зростання собівартості молочної продукції через витрати на генератори оцінюється в 5-7%. Також до 10% зростання собівартості прогнозують переробні підприємства іншої агропродукції. Це призведе до зростання цін на продукти у магазинах уже цієї осені.

Про це повідомляє LIGA.net, поспілкувавшись із представниками Спілки молочних підприємств України та інших переробних підприємств.

Читайте також:

Видання зазначає, що швидше за все подорожчання через генератори буде у вересні, коли буде сезонне зниження загального "харчового чека", і рядовий споживач майже не відчує, що компенсує "генераторні" витрати.

Крім того, повідомляється, що тривалі відключення світла в липні призвели до розривів так званих температурних ланцюжків у процесі доставки продуктів від виробника до споживача і як результат – псування продуктів. Так, у липні через проблеми з електроенергією повернення молочної продукції з торгових мереж на молокозаводи зросло на 20-30%.

Раніше ми писали про те, що у червні 2024 року середня споживча ціна мороженої риби зросла на 1,9% - до 173,93 грн/кг проти 170,7 грн/кг у травні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK