Кабмін розширив програму "єРобота" для аграріїв: Шмигаль повідомив деталі

Уряд розширив перелік регіонів для посадки плодових дерев та запровадив гранти для виноробів.
Кабмін розширив програму "єРобота" для аграріїв: Шмигаль повідомив деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Сьогодні однією з ключових галузей української економіки залишається аграрний сектор. Тож Кабінет Міністрів розширив програму "єРобота" для аграріїв за напрямком створення нових садів і теплиць. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 2 серпня.

Читайте також:

За його словами, держава підтримує аграріїв за трьома ключовими напрямками. Перший - це фінансові програми. Гранти, компенсації та пільгові кредити. Другий - це допомога з логістикою. Третій - це гуманітарне розмінування.

"У межах програми "єРобота" ми запустили гранти на створення нових садів та теплиць. Уже виплачено майже 1 млрд грн таких грантів. Посаджено 2,7 тисячі гектарів нових садів. Закладено 70 гектарів нових теплиць", - зазначив Шмигаль.

Він розповів, що уряд сьогодні ухвалив рішення про посилення роботи програми. Розширюється перелік регіонів для посадки черешні, персика та абрикоса.

Читайте також:

Додається можливість виноробам скористатися грантами, аби вони могли висаджувати власні виноградники. Водночас буде прибрано умову, що при висадці виноградників треба встановлення системи зрошення. 

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів розширив умови надання грантів за програмою "єРобота" на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства й тепличного господарства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK