Свинина в Україні трохи подорожчала: які ціни на м'ясо зараз

У липні роздрібні ціни на свинину додали менш ніж 1%.
Свинина в Україні трохи подорожчала: які ціни на м'ясо зараз
Ілюстративне фото / Getty Images

У липні 2024 року середня ціна на свинину на прилавках супермаркетів додала 0,8%. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України" (АСУ).

Читайте також:

Так, середня роздрібна ціна кілограма охолодженої свинини в липні склала 193,3 грн/кг, що на 0,8% або 1,5 грн/кг більше за червневий показник.

"Найпомітніше (на 3,3%) росла ціна сезонно популярної позиції - свинячого ошийка. Свинячі вирізка та стейк подорожчали на 1,2% та 1,7% відповідно, тоді як зміна цін на лопатку та корейку обмежилася 1% та 0,8%", - йдеться в повідомленні.

Водночас грудинка та стегно навпаки стали доступнішими (-2,6% та -1,7%), що трохи пригальмувало приріст середніх цін на свинину.

asu.pigua.info

Читайте також:

"Хоча попит на свинину залишається досить чутливим до зміни цін на прилавках, їхнє коливання в липні було незначним, а на динаміку торгівлі впливали інші чинники. Так, постачальники торговельних мереж та спеціалізованих м'ясних магазинів протягом місяця відчули уповільнення реалізації в період тривалих відключень електроенергії та максимальних температур. Натомість зі стабілізацією електроживлення та зниженням температур вони відзначили пожвавлення попиту", - розповіли аналітики.

За їхніми словами, додатковим чинником, що підтримує зацікавленість споживачів у цьому виді м'яса, є те, що цього липня охолоджені м'ясні напівфабрикати зі свинини коштують у середньому на 6% дешевше, ніж рік тому. При цьому курятина навпаки подорожчала на 4%.

Раніше ми писали, що другий місяць поспіль експорт свинини перевищує імпорт, який продовжує скорочуватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK