Ціни на лохину в Україні опустилися до торішнього рівня і можуть стати ще нижчими: причини

Через погоду сезон реалізації ягоди українського виробництва цього року завершиться раніше, ніж звичайні терміни.
Ціни на лохину в Україні опустилися до торішнього рівня і можуть стати ще нижчими: причини
Joanna Kosinska / unsplash.com

Сезон реалізації лохини українського виробництва цього року завершиться раніше звичайних термінів через особливості погодних умов. На даний момент аграрії відвантажують лохину по 70—130 грн/кг ($1,71-3,17/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляють аналітики EastFruit із посиланням на гравців ринку.

Читайте також:

Видання зазначає, що цього року сезон продажу лохини в українських господарствах стартував у середньому на два тижні раніше, що було пов'язано з теплою та відносно м'якою весною. У той же час, завершення сезону вони прогнозують також у більш ранні терміни. Крім того, цьому сприяють підвищені температури в більшості регіонів, що прискорює темпи дозрівання ягоди.

Також повідомляється, що на сьогоднішній день більшість садівників пропонують до продажу залишкові партії лохини. Але, незважаючи на скорочення пропозиції даної ягоди на ринку, відпускні ціни в даному сегменті продовжують знижуватись другий тиждень поспіль. За словами самих виробників, така ситуація пов'язана з низькими якісними характеристиками лохини через спекотну та посушливу погоду, а попит на ягоду утримується на досить низькому рівні.

Крім того, як пише видання, сьогодні ціна на лохину в Україні вже опустилася до рівня минулого року. При цьому садівники не виключають, що змушені будуть і надалі поступатися ціною, якщо попит у даному сегменті не активізується.

Раніше ми писали про те, що нинішні ціни на картопля є найвищими як мінімум за останні 5 сезонів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK