В Україні затвердили спеціальні субсидії для аграріїв: який розмір допомоги

Фінансову допомогу отримають сільгосптоваровиробники, які проводять господарську діяльність на територіях можливих бойових дій.
В Україні затвердили спеціальні субсидії для аграріїв: який розмір допомоги
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №938 "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь". Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Читайте також:

Відповідно до постанови фінансову допомогу отримають сільгосптоваровиробники, які проводять господарську діяльність на територіях можливих бойових дій; активних бойових дій; активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Бюджетні кошти надаватимуться отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік.

Зокрема, державну допомогу в розмірі 1000 гривень із розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, отримають сільгосптоваровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні можливих бойових дій.

Читайте також:

Допомогу в розмірі 2000 гривень із розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, отримають товаровиробники, які провадять сільськогосподарську діяльність у зоні активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Заявки можна буде подавати в Державному аграрному реєстрі. Орієнтовний термін приймання заявок - з 10 вересня по 25 вересня 2024 року. 

Читайте також:

Облдержадміністрації утворюють до 10 вересня поточного року обласні комісії з ухвалення рішень щодо виплати бюджетних коштів із розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

Обласні комісії за результатами розгляду заявок забезпечують до 1 листопада поточного року надходження до Мінагрополітики зведених відомостей у розрізі кожного отримувача з зазначенням суми нарахованих бюджетних коштів для виплати.

Читайте також:

Мінагрополітики опрацьовує зведені відомості, які надійшли від обласних комісій, та здійснює до 1 грудня поточного року пропорційний розподіл бюджетних коштів у розрізі кожного отримувача.

Раніше ми писали, що Кабмін розширив програму "єРобота" для аграріїв.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK