В Україні продовжують дорожчати помідори

Нинішні ціни на томати є найвищими за останні 7 років.
В Україні продовжують дорожчати помідори
Thomas Martinsen / unsplash.com

Цього тижня українські аграрії відвантажують тепличний томат не дешевше за 35–50 грн/кг ($0,85-1,21/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому зазначається, що нинішні ціни на помідори є найвищими в Україні, як мінімум, за останні 7 років.

Про це повідомляє проект EastFruit.

Читайте також:

Аналітики зазначають, що основною причиною, що провокує подорожчання томатів є різке скорочення пропозиції цієї продукції в українських господарствах. Через сильну спеку багато виробників втратили частину врожаю, оскільки за аномальних погодних умов у липні поточного року, навіть захищений грунт не гарантував отримання всього запланованого врожаю. Додатково, українські фермери втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів, деякі з них втрати оцінювали в 100%.

Крім того, як пише видання, попит на тепличні овочі, як з боку оптових компаній, так і з боку роздрібних мереж, досить високий, що також підтримує зростання цін.

Також повідомляється, що якщо порівняти ситуацію на ринку тепличних помідорів в Україні з іншими країнами регіону моніторингу проекту EastFruit, то на сьогоднішній день лише у Польщі оптові ціни на цю продукцію трохи вищі, ніж в Україні.

Видання зазначає, що на даний момент томати в Україні вже коштують у середньому втричі дорожче, ніж наприкінці серпня минулого року. При цьому виробники не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті може зберегтися наступного тижня. Якщо це станеться, то цілком імовірно, що в Україні продаватимуть найдорожчі помідори серед усіх країн регіону.

Раніше ми писали про те, що білокачанна капуста в Україні на сьогоднішній день надходить у продаж у середньому в 3,8 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK