В Україні переписали ціни на лохину: скільки коштує й чому подорожчала

Із середини серпня лохина в Україні подорожчала на 42%.
В Україні переписали ціни на лохину: скільки коштує й чому подорожчала
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні лохина подорожчала на 42%. На одному з найбільших гуртових ринків країни до середини серпня ягоди коштували в середньому 95 грн/кг, а минулого тижня ціна зросла до 135 грн/кг. Про це повідомила керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович, передає AgroTimes.

Читайте також:

На думку експертки, такий значний стрибок ціни на лохину може свідчити про початок завершення сезону, коли на ринку залишаються тільки останні партії продукції. 

"Значне підвищення цін на лохину пов'язане з закінченням основного періоду врожаю та обмеженням пропозиції", - прокоментувала Попович.

Читайте також:

При цьому вона припускає, що ціни, імовірно, будуть продовжувати зростати до кінця сезону. Однак, якщо будуть нові поставки з інших регіонів чи країн, це може тимчасово знизити ціни, але довготривалої стабілізації не очікується до наступного сезону.

Раніше ми писали, що в Україні на ринку спостерігається надмірна пропозиція слив із місцевих господарств. Це чинить суттєвий тиск на ціни в цьому сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK