Зростання цін не припиняється: за який овоч українцям доводиться більше платити

В Україні третій тиждень поспіль дорожчають помідори.
Зростання цін не припиняється: за який овоч українцям доводиться більше платити
Ілюстративне фото / Getty Images

Третій тиждень поспіль в Україні зберігається тенденція зростання цін на помідори. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами експертів ринку, основною причиною подорожчання є різке скорочення пропозиції цієї продукції в місцевих комбінатах. До того ж через несприятливі погодні умови багато фермерів втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів.

Так, на сьогодні ціна на помідори озвучується в межах 40-55 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Читайте також:

"Насамперед ситуацію, що склалася, учасники ринку пояснювали активним попитом на томати третій тиждень поспіль. Водночас пропозиція цієї продукції на ринку поступово скорочувалася через сезонний фактор. Вибірки в комбінатах були малооб'ємними й нестабільними, відвантаження з літніх теплиць і відкритого грунту практично не здійснювалися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі помідори в Україні вже надходять у продаж у середньому в 2,4 рази дорожче, ніж наприкінці серпня 2023 року.

Читайте також:

При цьому аналітики ринку не виключають подальшого зростання цін у цьому сегменті в міру скорочення вибірок у місцевих господарствах.

Раніше ми писали, що поточного тижня тепличні комбінати України підвищили відпускні ціни на огірки. Основною причиною подорожчання є скорочення пропозиції як тепличного, так і ґрунтового огірка.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK