В уряді уточнили правила транспортування медичного каннабісу: деталі

При перевезенні понад 10 л (кг) речовин авто має бути обладнане супутниковими системами контролю.
В уряді уточнили правила транспортування медичного каннабісу: деталі
Roberto Valdivia / unsplash.com

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, у якому визначено правила транспортування Україною конопель для медичних цілей, рослинної субстанції каннабісу та виготовлених з них лікарських засобів (медичний канабіс), а також – оформлення необхідних документів.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Наголошується, що перевозити медичний канабіс зможуть суб'єкти господарювання всіх форм власності за наявності у них ліцензії на перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Робити це можна буде або на замовлення, або самим суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво, виготовлення та/або використання медичних конопель. Ще одна обов'язкова умова - забезпечення безпеки вантажу. Відповідальність за це та за конфіденційність інформації про перевезення нестиме керівник підприємства. До охорони кожного перевезення мають бути залучені державні охоронні компанії, які дотримуватимуться умов охорони цінних вантажів.

Читайте також:

Також повідомляється, що при перевезенні рослинної субстанції каннабісу або вироблених з неї лікарських засобів, якщо кількість діючої речовини перевищує 10 л (кг), таке авто має бути обладнане супутниковими системами контролю з реєстрацією та моніторингом маршруту, що дозволяє ідентифікувати та встановлювати місцезнаходження автомобіля.

А при перевезенні менше 10 л (кг) лікарських засобів із медичного каннабісу в межах міста чи області можна буде без залучення охоронної компанії, а питання охорони вантажу під час перевезення має забезпечити керівник підприємства.

Також зазначається, що вантаж можна перевозити лише автомобільним чи повітряним транспортом. Пересилання медичного каннабісу у поштових відправленнях або залізничним транспортом заборонено.

«Перевезення здійснюватиметься у супроводі уповноваженої особи, призначеної керівником підприємства. Факт отримання вантажу підтверджуватиме товарно-транспортна накладна із зазначенням реєстраційного номера автомобільного транспортного засобу, який підписує уповноважена особа. Ця особа вестиме облік вантажу, що перевозиться, із зазначенням у спеціальному журналі (у паперовій та/або електронній формі) загальної маси, кількості місць, кінцевого пункту призначення, номера та дати підписання товарно-транспортної накладної, коду відповідно до ЄДРПОУ та найменування вантажоодержувача», – наголосили у МОЗ.

Раніше ми писали про те, що з 16 серпня в Україні набув чинності закон, що регулює обіг рослин роду конопель у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK