В Україні восени може подорожчати м'ясо: експерти розповіли на скільки і в чому причина

Цього разу підвищення цін пов'язане не лише із традиційною сезонністю.
В Україні восени може подорожчати м'ясо: експерти розповіли на скільки і в чому причина
Changyoung Koh / unsplash.com

Для ринку м'яса характерна сезонна тенденція коливання цін. При цьому їх відчутне зростання спостерігається, як правило, на новорічні та великодні свята, а також на межі літнього та осіннього сезонів. Крім цьогорічної сезонності на зростання цін впливатимуть і інші фактори.

Про це повідомляє «24 Канал» із посиланням на коментар головної наукової співробітниці Інституту аграрної економіки Наталії Копитець.

Читайте також:

«Восени ж визначальним фактором, який впливатиме на ціну основних видів м'яса, служитиме ціна на зернові та їх фактичний урожай, адже у структурі собівартості м'яса близько 70% становлять саме корми. Окрім цього, нинішні реалії включають аномальну спеку та систематичні тривалі відключення електроенергії, які також впливають на підвищення собівартості продукції», – наголосила Наталія Копитець.

Також повідомляється, що за прогнозними оцінками вчених Інституту аграрної економіки, у вересні 2024 року можливе підвищення середніх споживчих цін на основні види м'яса – яловичина, свинина та курятина – до 3%.

Раніше ми писали про те, що за літо постачання української свинини за кордон становило понад 1 тис. т, що вдвічі перевищує імпортні надходження сировини, а сукупно за вісім місяців вони становили 2,02 тис. т або 4,9 млн дол. США у валютному еквіваленті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK