В Україні падають ціни на груші: скільки на цьому тижні коштує кг

Вони вже в середньому на 32% дешевші, ніж за аналогічний період минулого року, і є найнижчими в регіоні.
В Україні падають ціни на груші: скільки на цьому тижні коштує кг
Shumilov Ludmila / unsplash.com

Цього тижня на оптових ринках України зафіксовано зниження відпускних цін на груші українських аграріїв. Причиною такої ситуації є сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку, тоді як попит оптових компаній на ці фрукти залишається малоактивним.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Наголошується, що на сьогоднішній день груша з місцевих господарств на українському ринку пропонується до продажу великим оптом по 15-30 грн/кг ($0,36-0,73/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж тижнем раніше, та у середньому на 32% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також повідомляється, що цього сезону завдяки м'якшим погодним умовам у зимово-весняний період в Україні помітно зросла середня врожайність у сегменті груш. Як результат, суттєве збільшення виробництва негативно позначилося на ціновій ситуації на ринку. Як виняток, тут можна виділити Вінницьку область України, де навесні поточного року виробники втратили від 30% і більше від майбутнього врожаю фруктів через заморозки та град. Але загалом це мало вплинуло на загальний стан ринку в даному сегменті.

Аналітики зазначають, що якщо порівнювати ситуацію на ринку груш в Україні з іншими країнами регіону моніторингу проекту, то саме в нашій країні на сьогоднішній день у продаж надходять найдоступніші груші. Цей факт ще раз свідчить про зростання інтересу українських садівників до вирощування цих фруктів за останні кілька сезонів.

Раніше ми писали про те, що низький попит на яблука та збільшення пропозиції цих фруктів осінніх сортів змушують українських садівників знижувати відпускні ціни в даному сегменті вже третій тиждень поспіль.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK