Наприкінці літа в Україні зросли роздрібні ціни на охолоджені м'ясні напівфабрикати. Про це повідомляють аналітики Асоціації "Свинарі України" (АСУ).
Так, за даними АСУ, у серпні охолоджена свинина в середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни в липні, а вартість яловичини зросла на 2,8%.
Як зазначають аналітики, хоча темпи приросту цін на свинину в серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м'яса став доступнішим, ніж роком раніше.
"Так, якщо у кінці минулого літа та в грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг відповідно, то минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг", - йдеться в повідомленні.
В АСУ додали, що преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, не завжди відповідають загальному тренду. Наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на затребуваніше м'ясо шиї та стегна демонструє вищі за середні темпи приросту цін.
Раніше ми писали, що імпорт свинини в Україну залишається рекордно низьким, а експорт у січні-серпні вже перевищує торішній доробок.