Агроринок: стало відомо, скільки сортів картоплі зареєстровано в Україні

Загалом в українському держреєстрі понад 14 тис. сортів та гібридів сільськогосподарських культур.
Агроринок: стало відомо, скільки сортів картоплі зареєстровано в Україні
engin akyurt / unsplash.com

До Держреєстру України внесено чимало сортів сільськогосподарських культур. Якщо європейський каталог сортів та гібридів містить приблизно 24-25 тис. позицій, то в українському реєстрі їх понад 14 тис. При цьому на картоплю припадає 2% усіх агрокультур.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

«Це говорить про те, що різноманіття сортів та аграрний потенціал країни високі. У Державному реєстрі сортів та гібридів сьогодні зареєстровано 227 сортів картоплі вітчизняної та іноземної селекцій, що становить 2% від усіх сільськогосподарських культур», - повідомив директор Українського інституту експертизи сортів рослин Сергій Мельник.

Видання нагадує, що у зв'язку зі змінами клімату українським картоплярам потрібно підлаштовуватись під нові погодні умови. Процес зміни клімату впливає як на південь і схід країни, так й більш кліматично сприятливі для картоплі північні регіони.

Повідомляється, що, за словами директора HZPC Україна Ігоря Чечітка, професійні виробники картоплі на погодні виклики відреагували активним впровадженням зрошувальних систем, правильним внесенням засобів захисту. Крім того, українські фермери виявляють дедалі більше інтересу до посухостійких сортів картоплі.

Раніше ми писали про те, що індекс споживчих цін на картопля у вересні 2024 року склав 94,83%, а порівняно з попереднім місяцем середні ціни зменшилися на 5,17%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK