За тиждень капуста подорожчала на 22% і продовжуватиме зростати в ціні: причини

На даний момент білокачанна в Україні коштує вже в середньому у 3,3 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.
За тиждень капуста подорожчала на 22% і продовжуватиме зростати в ціні: причини
Mufid Majnun / unsplash.com

З початку поточного тижня в Україні почали підвищуватись ціни на білокачанну капусту. На сьогоднішній день український ринок капусти переживає період міжсезоння, коли реалізація даної продукції середніх сортів уже завершилася, а продаж пізніх сортів розпочали лише поодинокі господарства. Таким чином, обмежена пропозиція в умовах активної торгівлі стимулює зростання цін у даному сегменті ринку.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що вже сьогодні фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні 18-25 грн/кг ($0,44-0,60/кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Широкий ціновий діапазон виробники пояснюють різною якістю овочів, що пропонуються. При цьому, за словами продавців, попит покупців стабільний у різних цінових сегментах.

Повідомляється, що, за словами фермерів, таке різке подорожчання капусти зумовлене одразу кількома факторами. Насамперед, це пов'язано зі значним скороченням пропозиції даної продукції на ринку, оскільки багато господарств вже завершили сезон реалізації середніх сортів, а збирання врожаю пізнішої капусти поки що розпочали поодинокі господарства. У той же час попит у цьому сегменті дуже високий, що також провокує зростання цін.

Також видання зазначає, що на даний момент білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на цю продукцію можуть зрости ще суттєвіше. Проте вже за тиждень-два вони прогнозують суттєвий ціновий спад, коли на ринок почне масово надходити капуста пізніх сортів.

Раніше ми писали про те, що, незважаючи на чергове зниження відпускних цін, на даний момент огірки надходять у продаж на 150% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK