В Україну почали завозити картоплю з-за кордону: які причини

Україна розпочала імпорт картоплі в розпал збирання врожаю.
В Україну почали завозити картоплю з-за кордону: які причини
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вересні 2024 року Україна почала імпортувати картоплю. Овочі завозять із Польщі та Литви. Про це повідомляє видання EastFruit.

Читайте також:

За офіційною статистикою, з 1 по 23 вересня 2024 року в країну вже завезено три вантажівки картоплі: 22 тонни з Литви вартістю $10,56 тис. та 42 тонни з Польщі вартістю $20,164 тис.

За даними Державної митної служби України, у період із січня по серпень 2024 року Україна імпортувала 15 тис. тонн картоплі. Експорт картоплі за цей період становив лише 760 тонн на суму $215 тис., тоді як імпорт - 15,356 тис. тонн на суму $9,324 млн.

Читайте також:

Як вважають аналітики, імпорт картоплі розпочався у зв'язку з підвищеною потребою в продовольчій картоплі серед місцевих оптових компаній та роздрібних мереж, а також спекуляціями щодо потенційного дефіциту якісної картоплі в поточному сезоні.

Зазначається, що ціни на картоплю активно зростають через високий попит на продовольчу картоплю, що додатково підживлюється чутками про нестачу якісної картоплі в нинішньому сезоні. Поганий урожай у 2024 році також сприяв підвищенню цін та зростанню попиту на імпорт картоплі.

Читайте також:

Експерти додали, що основними причинами імпорту картоплі стали зростання попиту через потреби армії, міграцію населення, а також скорочення локального виробництва в Україні.

Раніше ми писали, що представники тепличних комбінатів України вкотре змушені знижувати відпускні ціни на огірки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK