Експорт свинини з України перевищив імпорт: куди везуть м'ясо

Імпорт свинини в серпні дещо зріс проти липневого рівня, проте його обсяги залишаються незначними.
Експорт свинини з України перевищив імпорт: куди везуть м'ясо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Імпорт свинини в Україну залишається рекордно низьким, натомість експорт у січні-серпні вже перевищує минулорічний доробок. Про це повідомили аналітики Асоціації "Свинарі  України" (АСУ) з посиланням на дані ДМСУ.

Читайте також:

"За попередніми оцінками, протягом серпня до України завезли 183 т (+22,6% до липневого показника) охолодженої та мороженої свинини з країн ЄС вартістю 446 тис. дол. США. Утім, сумарні надходження свинини з-за кордону за вісім місяців 2024-го менші за 2 тис. т, що вчетверо поступається минулорічним обсягам імпорту за відповідний період", - розповіли в АСУ.

За словами експертів, експорт у 2024 році навпаки демонструє позитивну динаміку.

"За літо поставки української свинини за кордон склали понад 1 тис. т, що вдвічі перевищує імпортні надходження сировини, а сукупно за вісім місяців вони склали 2,02 тис. т чи 4,9 млн дол. США у валютному еквіваленті. Тож цьогорічний експорт уже вдвічі перевищив сукупний доробок за 2023-ий та "збалансував" торгівельне сальдо по свинині", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Аналітики зазначили, що 85% експортних вантажів зі свининою направили на ринки збуту до ОАЕ та Гонконгу. Крім того, продукція українського свинарства проторує шлях на ринки Південної Кореї, Ліберії, Бахрейну та Малайзії.

Раніше ми писали, що в серпні 2024 року Україна експортувала товарів на суму понад $3,16 млрд. Це на 6,4% більше, ніж у липні, і на 17,5% більше за показники серпня 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK