В Україні підписали перший договір на розмінування агроземель за держпрограмою

Підприємство розміновуватиме ділянку площею 86 га в Шевченківській громаді Миколаївської області.
В Україні підписали перший договір на розмінування агроземель за держпрограмою
Ілюстративне фото / Getty Images

Центр гуманітарного розмінування підписав перший договір із переможцем аукціону на надання послуг із розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

Переможцем став оператор протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування", який розміновуватиме ділянку площею 86 га в Шевченківській громаді Миколаївської області. 

"Завдяки конкуренції початкова ціна знизилась на понад один мільйон гривень. Так держава отримає економію коштів, а фермер - повну компенсацію вартості розмінування від держави. Загалом у системі Prozorro відбулося вже 11 подібних аукціонів", - сказала Свириденко.

Читайте також:

Фермерське господарство в липні подалося на участь у державній програмі компенсації вартості розмінування агроземель. 

Територія, яку потрібно розмінувати в Шевченковому, складається з 12 ділянок різного рівня складності. На них зафіксовані касетні боєприпаси, протипіхотні та протитранспортні міни, боєприпаси до стрілецької зброї. За розмінування ділянки оператор отримає 4,85 млн грн. 

Загалом у системі Prozorro Центр гуманітарного розмінування оголосив 20 аукціонів із закупівлі послуг із розмінування земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 6690 га. 

Читайте також:

Наступні дев'ять аукціонів заплановані на 1 жовтня. Площа ділянок, на які закуповуватимуться послуги з розмінування, складає 2470 га, а стартова ціна - понад 172 млн грн. До кінця тижня можуть бути підписані ще три договори.

Раніше ми писали, що з початку 2024 року сапери обстежили, очистили від мін та передали аграріям понад 200 тисяч гектарів родючих земель З них понад 20 тисяч гектарів сільгоспвиробники отримали в серпні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK