Фермери можуть через ДАР подавати заявки на компенсацію за розмінування земель

У ДАР запрацював інструмент для подачі фермерами заявки на участь у програмі компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель.
Фермери можуть через ДАР подавати заявки на компенсацію за розмінування земель
Ілюстративне фото / Getty Images

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) запрацював інструмент для подачі фермерами заявки на участь у програмі компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель. Програма поширюється як на землі, що безпосередньо належать фермеру, так і на ділянки, які він орендує. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

На програму компенсацій у державному бюджеті закладено 3 млрд гривень.

"Ми запустили в Державному аграрному реєстрі інструмент, що максимально спростить подачу заявок фермерами, які прагнуть очистити свої ділянки та зробити це за підтримки держави. Держава бере на себе оплату 80% вартості очищення земель", - сказала міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Участь у програмі можуть брати фермери, землі яких є на деокупованих територіях, де після проведення нетехнічного обстеження підтверджена забрудненість або імовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. Самі фермерські господарства не повинні мати податкового боргу, не бути банкрутами, не належати громадянам держави-агресора та не перебувати в санкційному списку.

Верифікацію поданих фермерами заявок здійснює Центр гуманітарного розмінування. Він же оголошує в системі "Прозорро" аукціони з надання послуг розмінування, а після визначення оператора-переможця і фінальної вартості розмінування перераховує 80% суми на спеціальний рахунок. Ще 20% на рахунок вносить фермер.

Читайте також:

На сьогодні участь у програмі беруть два державні банки: ПриватБанк і Ощадбанк. З часом до програми долучаться інші банки, частка держави в яких складає понад 50%. Відповідно фермеру потрібно відкрити в одному з таких банків рахунок, на який перераховуватимуть кошти.

Оператор протимінної діяльності отримає всю зарезервовану суму після завершення розмінування та підтвердження виконаних робіт із боку Центру.

Подати заявку можна за посиланням.

Читайте також:

Фермер також може отримати компенсації за вже розміновані землі сільськогосподарського призначення в період з 24 лютого 2022 року по 15 квітня 2024 року. Для цього він має заповнити та подати заявку на отримання компенсації на адресу Центру гуманітарного розмінування: [email protected]

Раніше ми писали, що в Україні стартувала програма компенсації фермерам витрат на гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення, зокрема для фермерів, які вже розмінували власні ділянки.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK