"Земельний банк": в Україні відбувся перший аукціон на оренду сільгоспземель

За ділянку понад 115 га на Вінниччині змагалися 14 учасників.
"Земельний банк": в Україні відбувся перший аукціон на оренду сільгоспземель
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У рамках проєкту "Земельний банк" від Фонду державного майна України відбувся перший аукціон на оренду земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Читайте також:

За ділянку понад 115 га на Вінниччині змагалися 14 учасників. Переможна ставка на її оренду - понад 3 млн грн.

Загалом сьогодні Фонд держмайна на платформі "Прозорро.Продажі" проведе 16 земельних аукціонів. Кошти від онлайн торгів підуть у державний та місцевий бюджети.

Зазначається, що до кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тисяч гектарів державних с/г земель у 20 областях України. Для реалізації проєкту Фонд створив ТОВ "Державний земельний банк".

Читайте також:

Площа земельних ділянок, які можна орендувати, варіюється від 1 га до 4 тис. га. Кожна земельна ділянка виставляється на онлайн-аукціон окремим лотом, що дозволяє орендувати як великі площі, так і малі. Стартова вартість на аукціоні становить 12% від нормативно-грошової оцінки землі.

Раніше ми писали, що Центр гуманітарного розмінування підписав перший договір із переможцем аукціону на надання послуг із розмінування земель сільськогосподарського призначення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK