Ціни на основний продукт борщового набору зросли на 20%: виробники притримують товар

На даний момент ціни на буряки в Україні вже в середньому вдвічі вищі, ніж на початку жовтня попереднього року.
Ціни на основний продукт борщового набору зросли на 20%: виробники притримують товар
Rasa Kasparaviciene / unsplash.com

Цього тижня в Україні намітилася тенденція повішення відпускних цін на столові буряки. Незважаючи на досить невисокі темпи збуту цих коренеплодів, більшість виробників вирішили переглянути ціни на підвищення.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що лише з початку поточного тижня буряки в Україні подорожчали в середньому на 20%. Сьогодні відвантаження цієї продукції ведеться по 10–14 грн/кг ($0,24-0,34/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону виробництва. Тижнем раніше ціновий діапазон у цьому сегменті ринку був на рівні 8–12 грн/кг ($0,19-0,29/кг), а реалізація цієї продукції здійснювалася стабільними темпами.

Повідомляється, що основним фактором подорожчання в даному сегменті стало те, що більшість господарств призупиняють продаж буряків в очікуванні поліпшення цінової ситуації на ринку та відправляють основний обсяг врожаю на зберігання. До реалізації вони пропонують лише надлишки, внаслідок чого загальна пропозиція коренеплодів на ринку почала скорочуватися.

Як зазначають аналітики, на даний момент ціни на буряки в Україні вже в середньому вдвічі вищі, ніж на початку жовтня попереднього року. Проте учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. На їхню думку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж буряків зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження цін.

Раніше ми писали про те, що оптові ціни на яблука в Україні побили 7-річний рекорд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK