Програми Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві хочуть розширити: кого торкнеться

На сьогодні статутний капітал Фонду становить 817,6 млн гривень.
Програми Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві хочуть розширити: кого торкнеться
ілюстративне фото / minagro.gov.ua

Діяльність Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві планують розширити. Про це йшлося на нараді за участю міністра аграрної політики Віталія Коваля, його першго заступника Тараса Висоцького та голови Фонду Олега Приходька.

Про це повідомляє прес-служба Мінагро.

Зазначається, що міністр підкреслив, що Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві є дієвим механізмом підтримки малих фермерів.

Читайте також:

«Важливо, щоб малі підприємства ставали сильнішими та розвивалися. Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві – один із інструментів для підтримки малих фермерів, зокрема, у прифронтових територіях, які сильно постраждали через російську агресію. Це також допомога для релокованих підприємств із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. У перспективі механізм часткового гарантування кредитів може виявитись суттєвою підтримкою для розвитку переробних підприємств», - зазначив Віталій Коваль.

Також, за словами міністра, необхідно розширювати діяльність Фонду, щоб його підтримкою могли скористатися малі виробники, які займаються ягідництвом, картоплярством, овочівництвом.

Також наголошується, що Олег Приходько повідомив, що статутний капітал Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві становить 817,6 млн грн. А до співпраці залучено шість банківських установ, яким з лютого вже видано гарантії Фондом по кредитам на суму 20 млн грн.

У міністерстві також нагадали, що Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві надає часткові гарантії щодо кредитів фінансових установ для сільгоспвиробників із загальним банком землі до 500 га. Фонд гарантує перед українськими банками покриття до 50% зобов'язань щодо кредиту Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на строк до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років та оборотні кошти строком до 3 років, з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн.

Раніше ми писали про те, що 2991 заявка на 2,161 млрд гривень на отримання держсубсидій під урожай для аграріїв, які працюють на тимчасово окупованих територіях та в зоні можливих та активних бойових дій, надійшло до Державного аграрного реєстру.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK