У Мінекономіки поділилися результатами перших аукціонів "Земельного банку": деталі

Перші лоти - 16 земельних ділянок у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів.
У Мінекономіки поділилися результатами перших аукціонів "Земельного банку": деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

1 жовтня 2024 року в системі "Прозорро.Продажі" відбулися перші 16 онлайн-аукціонів із суборенди державних сільськогосподарських земель у межах проєкту "Земельний банк". Успішні торги забезпечать суттєві надходження до державного та місцевого бюджетів. За підсумками перших аукціонів загальна сума переможних ставок перевищила 35 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Перші лоти - 16 земельних ділянок у Вінницькій області загальною площею 1075 гектарів. За них змагалися 94 учасники: як фермерські господарства, так і агрохолдинги, зареєстровані на Вінниччині. Така конкуренція підвищила загальну вартість суборенди державних земель у понад 8 разів порівняно зі стартовими цінами.

Найдорожчим лотом стала земельна ділянка в Калинівській міській територіальній громаді площею 262 гектари. Її фінальна вартість склала 8,5 мільйонів гривень без ПДВ, коли початкова була 1,1 мільйон гривень. За право користування нею змагалися 44 учасники, а ціна під час торгів зросла у понад 7,5 раза. Переможцем стало місцеве агропідприємство. 

Читайте також:

Наступною за вартістю стала земельна ділянка в Калинівській міській територіальній громаді площею 170 гектарів. За неї змагалися 45 учасників, а ціна зросла в 7,3 раза: зі стартової 755 тисяч гривень до фінальної 5,5 мільйонів гривень. 

Найбільша конкуренція спостерігалася за земельну ділянку площею 38 га в Калинівській міській територіальній громаді. За право користування нею змагався 51 учасник, і початкова ціна суборенди зросла зі 170 тисяч гривень до переможної 1,2 млн гривень.

Читайте також:

Загалом переможцями торгів стали 10 учасників. Протягом 20 робочих днів вони зобов'язані укласти договір суборенди та після цього впродовж наступних 5 робочих днів сплатити запропоновану вартість активу та додатково ПДВ - сумарно 7 млн гривень.

"Таким чином загальний економічний ефект від перших 16 аукціонів "Земельного банку" може перевищити 42,5 млн гривень. Після сплати переможці отримають право користування земельними ділянками терміном на 14 років", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Упродовж цього тижня відбудуться ще 4 аукціони із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення у Вінницькій області.

До кінця року заплановано провести близько 1900 аукціонів щодо понад 100 тис. гектарів земель у 20 областях України. 

Раніше ми писали, що в рамках проєкту "Земельний банк" від Фонду державного майна України відбувся перший аукціон на оренду земель сільськогосподарського призначення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK