Земельний банк: в Україні створили перший держоператор сільгоспземель

ФДМУ завершив процес корпоратизації ДП "Фонд аграрних інвестицій", створивши на його основі ТОВ "Державний земельний банк".
Земельний банк: в Україні створили перший держоператор сільгоспземель
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фонд державного майна України завершив процес корпоратизації ДП "Фонд аграрних інвестицій", створивши на його основі ТОВ "Державний земельний банк". Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Читайте також:

Зазначається, що це перший державний оператор земель сільськогосподарського призначення. Новостворене товариство на 100% належить державі.

Це необхідний фінальний етап у реалізації проєкту "Земельний банк" перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

Читайте також:

"Ми пройшли значний шлях із реформування ринку державних земель. Від нормативно-правових змін і створення першого оператора "Земельного банку" до перереєстрації першого пулу земель і корпоратизації підприємства", - прокоментував голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

За словами керівника ТОВ "Державний земельний банк" Ярослава Ярославського, механізм користування земельними ділянками кардинально змінюється. Замість 1% від нормативно-грошової оцінки за постійне користування тепер орендна ставка складе 12%, що збільшить надходження до бюджету щонайменше у 12 разів.

Читайте також:

Як пояснили у Фонді, створення ТОВ "Державний земельний банк" є важливим кроком у реформуванні управління державними землями. Реалізація проєкту "Земельний банк" має на меті суттєво підвищити ефективність використання державних земель, збільшить надходження до державного бюджету та створить прозорі умови для всіх учасників ринку.

Раніше ми писали, що в Державному аграрному реєстрі (ДАР) запрацював інструмент для подання фермерами заявки на участь у програмі компенсації вартості розмінування сільськогосподарських земель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK