Ціни на цибулю знижуються, але вищі за минулорічні

У середньому кілограм коштує на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Ціни на цибулю знижуються, але вищі за минулорічні
Збільшення пропозиції на ринку призвело до зниження цін на цибулю / Колаж: dengi.ua

Ціни на цибулю в Україні цього тижня почали поступово знижуватися. Виробники повідомляють про помітне ослаблення попиту на цю продукцію, тоді як пропозиція на ринку поступово збільшується, оскільки прибирання цієї культури активно триває у центральних і західних областях країни.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що на сьогоднішній день фермери пропонують до продажу цибулю оптовими партіями по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Повідомляється, що причиною зниження цін на цибулю експерти називають збільшення пропозиції на ринку продукції середньої та низької якості. До погіршення якості овочів спричинили несприятливі погодні умови в Україні у літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще суттєвіше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання. Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, від фермерів нині неодноразово надходять повідомлення про зниження відпускних цін. Тим часом продукція високої якості зараз рідко надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, чекаючи вищих цін.

Також зазначається, що на сьогоднішній день цибуля в Україні коштує в середньому на 15% дорожче, ніж за аналогічний торішній період.

Раніше ми писали про те, що в Україні суттєво подорожчала малина, а оптові ціни на ягоду вже на 310% вищі порівняно з 2023 роком.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK