Україна увійшла до рейтингу експортерів лохини, які швидко ростуть

Українські аграрії нарощують експорт на 21% щорічно або у середньому на 530 тонн на рік.
Україна увійшла до рейтингу експортерів лохини, які швидко ростуть
Jeremy Ricketts / unsplash.com

Серед 20 найбільших світових країн-експортерів лохини за останні 5 років відбулося чимало змін. І хоча більшість учасників ринку цілком природно фокусують увагу на п'ятірці лідерів, найбільша динаміка зазвичай відбувається серед тих країн, які знаходяться за межами першої десятки. Адже саме ці країни можуть запропонувати цікаві нові можливості щодо налагодження експортних поставок у найближчі роки. До них увійшла Україна.

Про це повідомляє EastFruit.

Читайте також:

Зазначається, що третє місце рейтингу швидкорослих порівняно великих експортерів лохини зайняла Україна, яка нарощує експорт на 21% щорічно або на 530 тонн на рік. При цьому темпи зростання експорту свіжої лохини з України у 2022 та 2023 роках різко прискорилися, незважаючи на вторгнення російських агресорів. 2022 року Україна збільшила експорт даної ягоди на 1,1 тис. тонн, а 2023 року – на 940 тонн.

Повідомляється, що серед першої десятки найбільших експортерів свіжої лохини, лідерами за темпами зростання були Сербія, Мексика та Марокко. А світовим лідером блакитного експорту із великим відривом від конкурентів залишається Перу. Незважаючи на різке зниження експорту в 2023 році, Перу експортувала в 2,5 рази більше лохини, ніж Чилі, а середні темпи зростання за 5 років все одно становили 14,5% або 28,2 тис. тонн на рік. Питому вагу Перу у чистій (без урахування реекспорту) міжнародній торгівлі свіжою лохиною у 2019-2023 роках аналітики оцінювали у 30-32%.

Раніше ми писали про те, що український бренд ТМ BigBlue – є одним із найбільших у світі, де вирощують виключно органічну лохину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK